21 jan. 2008

2dagarsfiskeI helgen var det dags igen och denna gång till och med två dagars fiske. Lördagen var det återigen mete som stod på programmet och i vanlig ordning var det favoritsträckorna som gav resultat. Jag fick dagens första godkända, en gädda på ca 4.5 kilo som precis hade slukat en större betesfisk då man såg konturerna av den på buken. En stund senare var det Anders tur att få tunggung i spöet och denna gång var det definitivt bra kaliber på gäddan. Likt de gäddor vi fått tidigare under dagen bjöd aven denna på en rejäl fight.

Efter några fina rusningar fick vi se att Anders hade grov fisk på kroken då den visade sig i ytan. Riktigt jämntjock och en bit över metern var den men tyvärr räckte den inte enda fram då vågen stannade på 8.8 kilo och den mättes till 105 centimeter. Efter sedvanlig fotografering fick den lugnt simma tillbaka igen. Tyvärr var vinden ganska frisk på lördagen så vi kunde inte fiska av den sista sträckan så det blev det inte fler napp efter Anders storgädda.

Söndagen var det väldigt fina förutsättningar med precis lagom vind för jerkfiske så vi bröt metetrenden och satsade på att åter jerka upp damerna. Trots intensivt fiskande regelbundna förflyttningar lyckades vi inte fina några grövre fiskar denna dag så vi fick nöja oss med en handfull snipor upp till 2.5 kilo. Slutsatsen är givetvis att vi fortsätter satsa på metet som känns väldigt hett just nu.

Väder: Stark vind, mulet och ca 6 grader i luften dag 1. Svag vind, växlande molnighetoch ca 3 grader i luften dag 2.

Inga kommentarer: