25 jan. 2009

FullkornsguldJag, Anders och KJ bestämde oss slutligen för att ge Blekinge en chans i helgen då det trots allt hade blåst sydvindar de senaste dagarna och det var några plusgrader varmare än på länge. Vi hade siktet inställt på ett område som vi vet är bra framförallt på våren. Risken fanns ju att det fortfarande skulle ligga is längst in i vikarna men vi hoppades att det skulle vara ett mindre problem efter senaste dygnets starka sydvindar.

När vi väl var framme vid tilltänkt isättningsplats konstaterade vi förfärat att det fortfarande var gott om is i innervikarna till och med så långt ut att vi inte ens kunde sjösätta där vi hade tänkt. Vi hade inget annat val än att välja en isättningsplats betydligt längre ut i skärgården och inse att dagens fiske skulle bedrivas på för oss ofiskade vatten.

När vi väl hade båten i vattnet valde vi att fiska av en liten vik direkt i anslutning till isättningsplatsen. Ganska omgående hade Anders kontakt med fisk och två mindre gäddor var drillade och avkrokade inom kort. Efter denna inledning gav vi oss iväg för att hitta fler fångstgivande platser. Det blev en hel del båtåkande och trots ihärdiga försök på en rad platser var det fullkomligt dött under drygt 4 timmar. Iskalla händer och frustration över att vi inte hittade mer fisk gjorde att man till slut var ganska sugen på att lägga ner.

Vi rörde oss tillbaka mot isättningsplatsen med avsikt att fiska av platserna i anslutning eftersom det var givande på morgonen. Mycket riktigt gav det direkt kontakt med fisk och alla 3 hade drillat ett gäng snipor tillsammans inom kort. Ett sista försök att kasta mot en vass som såg spännande ut innan vi skulle lägga ner gav direkt en betydligt bättre fisk på min pig precis efter nedslaget. När vi såg gäddan vältra sig i ytan gissade vi på en 7-8 kilo samtidigt som vi konstaterade att det var en otroligt vackert tecknade gädda iprincip helt utan fläckar men med en Blekingetypisk ”fullkorns” grönguldig färg. 6.8 landade vikten på och jag tror minsann att det är den vackraste gädda jag fångat. Tyvärr gör inte bilderna den rättvisa pga av det dåliga ljuset.

Väder: 3+ i luften, frisk-måttlig sydvind, mulet och ca 1-1.5 grader i vattnet

Inga kommentarer: