20 feb. 2009

VrakexpeditionMan är ju inte nådigt trött på vintervädret nu och varje morgon hoppas man på att väderleksrapporten ska indikera vårens antågande. För att stilla fiskesuget var det lika bra att ta tjuren vid hornen och passa på att komma ut på årets första vraktur när det utlovades vändande vind och stiltje trots minusgrader och snö.

För dagen nya besättningsmän i form av Kristian och Anders från Team Lilla My anslöt i Lund strax efter 07.00 sen startade den långa resan inkluderat båthämtning och slutligen sjösättning i Östersjön. Precis som jag oroade mig för börjad det med att vattnet inte gick igenom kylarsystemet och skvallerstrålen uteblev. Efter lite gasande och trixande sa det till slut ”plopp” och allt funkade som det skulle, garanterat fruset vatten i vägen.

I väg ur hamn med kurs mot första positionen som vi nådde ganska raskt. Några släpp senare konstaterade vi snabbt att det var tomt idag. Resan fortsatte till ett av favoritvraken som tyvärr visade sig leverera snålt idag och endast några torskar upp till 8 kilo landades. Vi tog beslutet att göra en ganska lång resa för att nå ytterligare ett hett vrak. I väg bar det och efter en något skumpig resa mot gammal sjö var vi till slut framme hela 26 sjömil från hamnen. Tämligen omgående efter ytterligare några få fiskar insåg vi att detta var helt enkelt en av de dagar då det inte ville lossna ordentligt och troligen skulle vi inte få uppleva något torskrally.

Vi låg kvar ett tag på detta vrak och hade väl drygt 10 vettiga fiskar i båten men ingen över 10 kilo.  Vi bestämde oss för att påbörja hemresan med ett par stopp på vägen.  Samma mönster på alla släpp och till slut när det var dags att ge sig hemåt kunde vi summera 15 fiskar total med en topp på 8 kilo, helt enkelt en ganska dålig tur.

Väder: 
Mulet och snö, svag vind ca -2 i luften och 3.5 grader i vattentemp

Inga kommentarer: