2 nov. 2009

Nya vatten, nya fiskare och nya fiskarFredagen lovade svaga vindar och jag, Magnus och Oskar drog till Simrishamn för att trolla lax. Allt funkade klockrent förutom de viktigaste fisken lös med sin frånvaro. Vi räkna till ca 10 båtar på sjön och vad vi vet var det endast 2 fiskar som kom upp. Givetvis var det en helt annan historia för dem som var ute på lördagen för då var det tydligen hur grymt som helst. Så är det med fisket men det var trevligt ändå, tack till Magnus och Oskar för en skön dag på vattnet.

Trots tilltagande vindar under helgen tog jag och svågern John chansen att testa ett för mig nytt vatten lite längre norröver för att frästa gäddorna. Vattnet är relativt ofiskat men inte känt för att hålla så stora gäddor men hyfsad snittvikt. Med nya båtekipaget är det en enkel match att sjösätta precis var man vill och då detta vattnet inte har någon vettig isättningsplats gick det utmärkt att bära båten en bit för att dra ut den på djupare vatten.

Vi fick endast några timmars fiske innan vinden blev för påfrestande men vi han få upp några gäddor med en toppfisk på dryga 6 kilo. Det var helt ok på den korta tiden och lätt ett vatten som ska få mer tid framöver. Tack för en trevlig tur John.

Väder: svag vind och 8 grader i vattnet vid laxfisket, hård vind och ca 5 grader i vattnet vid gäddfisket

Inga kommentarer: