31 dec. 2009

Mer shopping och avrundning av 2009Så här sista dagen på året är det inte utan att man blickar tillbaka och försöker utvärdera fisket under 2009. Det har väl inte varit det bästa året räknat i stora fiskar och slagna rekord men det har trots allt varit ett händelserikt år med många minnesvärda turer. Höjdpunkten var så klart resan till Havöysund i slutet på maj och det fantastiska Hälleflundrafisket vi fick uppleva där. Även om jag själv inte landade något monster var jag nöjd med ett nytt PB på 13+ kilo och att än en gång få vara med och landa en bjässe på över 60 kilo är ett minne för livet.

Hemmafisket har präglats av ett stort antal gäddturer som oftast endast resulterat i mindre fiskar men en och en annan lite grövre fisk har trillat in då och då. Störst detta år blev en romstinn hona strax under 10 kilo som lurades upp i sista kastet under ett 3 dagars fiske i Blekinge.

Trollingfisket började otroligt trögt i våras och väldigt få laxar kom upp. Förutom en fin öring på nära 5 kilo var det inte förrän i början på december som vi fick till det riktigt och än en gång var en seg säsong räddad i grevens tid.

För att spä på satsningen inför 2010 passade jag på att även uppdatera trollingbåten med en betydligt bättre Lowrance VHF som även tar in FM frekvenser så att vi får musikunderhållning i väntan på att laxarna ska hugga. Detta i kombination med den nya autopiloten kommer garanterat plussa på motivationen för att satsa ännu hårdare på trollingfisket under 2010.

Till slut vill jag önska ett riktigt Gott Nytt Fiske År till alla er som tittar in här på bloggen.

Inga kommentarer: