29 apr. 2010

Ett vinnande koncept gav 4-huggDags igen att fresta Östersjöns laxar och än en gång var det Felix och jag som gav oss ner till Simrishamn igår. Vädret såg lovande ut för första halvan av dagen men sen skulle vinden vrida och tillta från syd. Vi var igång och fiskade runt 10-tiden men det hände inte mycket under de första timmarna. När vi bestämde oss för att lämna området vi hade legat ett tag i för att styra längre norrut hände allt, ja verkligen allt på en gång.

Jag hade precis tagit in 2 ytspön för att tackla om till andra skedar och lite slarvigt lagt spöna kors och tvärs på durken. Felix höll även han på med att byta en del skedar på några spön så vi var ju inte direkt beredda när det högg….. Först small det på Felix sida, nederst på riggen bakom en nyligen ditsatt flasher. Lax hojtade Felix och jag försökte snabbt bedöma vad som eventuellt behövde rensas när det hugger lika bestämt på min sida, också på nedersta spöet. Vi fattar spöna och försöker bedöma hur dessa 2 laxar ska drillas samtidigt som vi ska rensa undan en del andra spö för att undvika trassel. Vi hinner inte mer än uppfatta läget innan det är dags igen och med några sekunders mellanrum hugger det på ytterligare 2 spö och nu står vi där med 4 vilda laxar bakom båten.

Trots full kalabalik och spö överallt lyckas vi faktiskt undvika trassel ”någorlunda” och landa 3 av dessa laxar då den första som högg ”bestämde” sig för att gå fri. Vi var minst sagt nöjda när vi fått ordning på oredan och 3 fina laxar runt 5 kilo styck låg i baljan. Självklart var vi på det klara med att vi prickat in exakt rätt område och vi var övertygade om fler hugg inom kort. Tyvärr han vi inte uppleva mer än ytterligare 1 hugg innan vinden ökade markant i styrka och vi var tvungna att avbryta för en tuff resa tillbaka till hamnen. Dyngsura men mer än nöjda med resultatet på 1 halvdags fiske kom vi in i hamn. Vi han även fixa en del oväntade problem med båtarna under eftermiddagstimmarna så det blev en komplett dag trots vindomslaget.

Tack än en gång Blänkaren och Felix för en underbar dag på havet

Väder: Växlande molnighet, vind tilltagande från 0-12 m/sek

Inga kommentarer: