9 mars 2011

Sista ismetepasset!?I söndags gav jag och Anders oss ut på ett sista försök att locka upp någon gädda under isen. Vi hade för ovanlighetens skull riktiga jättemörtar med oss så det var med extra stort självförtroende vi hade siktet inställ på stor gädda.

Isen hade redan börjat släppa efter senaste veckans plusgrader så vi blev något begränsade vid val av plats att borra våra hål. Med viss försiktighet hittade vi ett område som kändes intressant och vi radade upp våra spön längst med en kant en bit ut i sjön. Ganska så snart kom första fället, givetvis på det spöet jag tacklat den minsta mörten på. En snipa kom snabbt upp ur hållet och åkte tillbaka ner igen lika kvickt.

Något senare vad det dags igen och nu på en av de stora mörtarna. Denna gång var det ett ordentligt hugg och direkt drog den i väg med härligt rullknarr som följd. Tyvärr var detta stor mört till trots också en fisk av mindre kaliber. Det han bli ytterligare en mer välkonditionerad fisk på knappt 90 cm (se bild) innan vi bestämde oss för att göra en flytt till ett område längre bort.

Trots att förutsättningarna kändes helt rätt blev det inga fler gäddor denna dag och nästa gäddfiske blir garanterat på öppet vatten. Troligen inte inom en allt för avlägsen framtid heller.

Väder: soligt, ganska blåsigt, ca -2 grader i luften

Inga kommentarer: