7 apr. 2011

Blekingehelg!Så var det då åter dags att fiska gädda i öppet vatten och i dagarna tre dessutom. Vi var 6 man som hyrde en stuga i Skärgården för att njuta av fiske, underbara middagar och en massa vätska att skölja ner det hela med. Tre av oss smygstartade redan på fredagen med att fiska från lunch och väderförutsättningarna gjorde att vi var taggade till tänderna och ville snabbt få i båten och komma igång med fisket.

Jag, KJ och Anders sjösatte och drog snabbt till en av alla de vikar vi tidigare hittat gäddorna i vid denna tid på året. Väl på plats tog det inte många minuter innan vi fick kontakt med fisk. I takt med att huggen kom tätare ökade även vikterna på gäddorna och ganska snart hade vi landat både fisk över 6 och 7 kilo. Snittvikten var bra och många av de landade var 4+ gäddor. Tyvärr saknades de riktiga toppfiskarna men det var ett par riktigt roliga timmar innan huggen avtog. Vi kunde då summera ca 25 landade gäddor i en och samma vik.

Lördagen vaknade vi till en intensiv dimma och precis noll vind. Det kändes redan innan vi hade sjösatt att det skulle bli en trög dag. Jag och KJ som nu fiskade från egen båt hade en riktigt usel dag med endast några snipor landade. De andra 2 båtarna rede ut dagen helt OK trots de usla förutsättningarna. Magnus lyckades landa en 8-kilos och hans son Oskar drog till med nytt PB på 4+.

Sista dagen var som tur var vinden tillbaka och från rätt håll blåste det dessutom. Tyvärr var dimman om möjligt ännu tätare men det kändes trots det som att vinden var den avgörande faktorn till att vi skulle lyckas betydligt bättre än dagen innan. Så fort vi hade fått båten i vattnet började vi vår första drift ner i en fin lekvik, initialt hände inte mycket men när vi började närma oss grundare vatten drog värsta huggsexan igång.

Vi dubbeldrillade och krokade av gäddor på löpande band och ytterligare 2 fiskar över 6 kilo hade jag glädjen av att få landa. KJ kontrade dock snabbt med att kroka en 7+ gädda innan huggsexan avtog något. Vi fortsatte trots allt i samma vik då det fortfarande fanns en hel del ofiskat vatten kvar. När dagen började lida mot sitt slut konstaterade vi att 23 gäddor hade fått smaka krok och säkerligen lika många kontakter hade vi på de ytligt fiskade betena.

De andra 2 båtarna fiskade också mängdmässigt bra men tyvärr lyckades ingen av oss kroka en riktigt stor fisk. Helgen går till historien som en av de mest kvantitativt givande fiskeäventyren med närmare 150 landade och återsatta gäddor.

Nu blir det en veckas jobb sen är det helg igen och 100% fokus på laxtrolling börjar och håller förhoppningsvis i sig fram till sommaren.

Väder: Vind, växlande molnighet - Noll vind och dimma – Medelvind från syd och dimma, ca 4-6 grader i vattnet

Inga kommentarer: