4 apr. 2013

Söröya dag 1


Äntligen är vi på plast på Söröya och igång med fisket trots tuffa förhållanden med medelvind över 10 m/s. De flesta stannade på torra land dag men vi tog oss långsamt ut mot öppet hav. I endast 7-10 knop körde vi rakt mot vågorna som stundtals var imponerande höga. Båtarna hos NSA är fantastiska och inga problem att ha full kontroll även i förhållande som dessa. Sjösäkerheten är 100% men det är inte lätt att bedriva vettigt fiske när det rullar som idag.

När vi väl kom ut på djupare än 60 meter vatten började vi se mindre eko på lodet och vi gjorde resans första släpp. Pang sa det och inom loppet av några minuter stod vi alla med böjda spö. Första torsken som spräckte ytan var KJ´s nya PB då den vägde drygt 20 kg!!! Jag landade sekunderna efter en något mindre pjäs på 17 kg. Fiskarna var nästan omöjliga att väga i båten så de vägdes avblodade i hamn ett par timmar senare. KJ blev lätt paff när hans stortorsk spottade ut en lunnefågel som den nog precis hade tryckt i sig. Fågeln pryder numer vår båt som galjonstrofé.

Helt vansinnigt att vi redan på första försöket trots vågorna hade resultat på den här nivån. Vi landade alla fyra några torskar var och flera över 10 kg innan vi tappade kontakten med det lilla stimmet vi hittade. Vi letade lite till efter mer fisk men ganska snart kände vi oss möra av sjön och då alla utom kaptenen var mer eller mindre illamående tog vi beslutet att tuffa tillbaka till hamnen.

I morgon satsar vi på uppstigning 04:00 för att komma ut med solen i horisonten och mer moderata vindar fram till lunch.


Inga kommentarer: