5 mars 2007

Östersjön 1.

Vår efterlängtade första vraktur på Östersjön från egen båt gick äntligen av stapeln den gågna helgen. Helgens fiske var inriktat på gädda runt Landö/Tosteberga men efter flera fina rapporter från vrakfisket på Östersjön dagarna innan i kombination med goda väderutsikter ändrade vi oss i sista sekund. Vilket visade sig vara ett beslut vi aldrig kommer att ångra. Tyvärr fick KJ ställa in då han drabbades av feber kvällen innan, ”otur”. Jag och Anders drabbades förvisso också av feber men av det trevligare slaget dvs. fiskefeber.

Vi drog ut på ett spegelblankt hav kl 10.00 med siktet inställt på några vrak och stentoppar ca 5 sjömil ut från Simrishamn. De första två positionerna gav endast en fisk och vi började tvivla på om vårt beslut att fiska vrak ändå var det rätta. Vårt tvivel varade inte länge då vi släppte ner våra pilkar på det tredje vraket för dagen. Pang sa det direkt och både jag och Anders stod med rejäla spöböj och drillade torskarna stenhårt för att de inte skulle få chansen att simma in och ställa sig i vraket. Duns såg låg det två fina torskar på durken runt 7 kilo. Snabb flytt av båten och vi hade positionerat oss över vraket igen, processen upprepade sig och vi stod återigen med böjda spön.

Anders min denna gång var obeskrivbar, om han såg förvånad ut vid förra hugget såg han snarare skräckslagen ut nu. Det var uppenbart att Anders hade ett riktigt monster på kroken då spöet stångades helt villt och det var torsken som hade kommandot i början innan Anders tog över och drillade upp den till ytan. En fantastiskt fet torsk drogs över relingen och lyckan var total. Efter en liten krigsdans och några avgrundsvrål var det dags för nästa släpp. Under en dryg timme hade vi ett fantastiskt fiske med totalt 15 fiskar som alla höll en vikt från 6 – 9.5 kilo men en topp på 17kg blankt.