2 apr. 2007

Pikebusters träffen 2007Äntligen var det dags för mig och Anders att köra 3 heldagar jerkfiske i Blekinge skärgård. 16 glada gäddjägare från hela landet (även Norge) hade samlats i Svalemåla för att umgås, snacka gädda och framförallt tokfiska!!!!

Vädret var det ju inget fel på om man var soldyrkare men tyvärr var det inte de bästa förutsättningarna för gäddfiske. Fredagen var första fiskedagen och vi var grymt taggade när vi gav oss ut på morgonen i Anders jerkskuta. Vi hade bestämt oss för att testa Matvik och lekvikarna däromkring. Det dröjde många fisketimmar innan vi hittade fisken långt inne i en grund lekvik. Tyvärr var dessa fiskar totalt ointresserade av något annat än att föröka sig så vi fick nöja oss med att titta på gäddorna då de samlades inför leken. Längre ner i viken var det dock lite mer fart i vattnet och ganska snabbt hade vi våra första kontakter. Inga större fiskar verkade hålla sig där så efter ett par snipor gav vi oss i väg för att hitta nya vatten. Sista viken för dagen höll en del fisk men även här var det endast kontakt med några snipor.

Dag två inleddes i viken där vi avslutade dagen innan och ganska direkt hände det grejer. Anders landade ett par små innan det var min tur att kroka en fet men kort hona som snabbt fick gå tillbaka efter ett par foton. Vi brydde oss inte om att väga henne men mellan 5 och 6 kilo var nog en rimlig uppskattning. Det dog ut med kontakter i denna viken så vi fortsatte vår färd längre öster ut från Järnavik. Det dröjde länge innan vi hittade någon fiskbar vik men trots ihärdiga försök blev det endast ett par kontakter med liten fisk den dagen. Summerat efter två dagars fiske var tre landade fiskar för mig och några fler för Anders. Vi var ganska uppgivna på kvällen efter två dagars uselt fiske. Rapporter från två av killarna som hade lagt sitt fiske en bra bit längre österut gjorde dock att våra förhoppningar för söndagen ökade rejält.

Sista dagen drog vi upp i ottan och trailade oss några mil bort mot Karlskrona för att fiska i det mer produktiva området från dagen innan. Abelsson fiskade med oss denna dag också vilket var bra då han varit där dagen innan och hade färska kunskaper om området. Mycket riktigt blev denna dag en helt annan historia och vi kunde summera hela 40 landade gäddor när dagen var till ända. Tyvärr var ingen av de många romstinna damer vi landade av den grova kalibern men det var dock många feta fiskar i 5-6 kilos klass. Största fisken på 8 kilo landade Abelsson. Själv hade jag 15 fiskar upp och fick således pisk än en gång av Anders som slutade på 17 st. Summa summarum så var det trots allt en lyckad fiskehelg mycket tackvare söndagens gäddbonanza. Utöver fisket var det givetvis mycket trevligt med alla nya kontakter och en jävla massa öl och snack om fiske mm.

Väder: svag vind, soligt, 15 grader i luften och 7-10 i vattnet //SD