22 apr. 2007

Första laxen 2007Tredje trollingturen med The Beast gick av stapeln igår och bomsviten är äntligen bruten. Jag och Anders startade dagen med att trolla havsöring längst med 10 meters kurvan söder om Simrishamn. Vinden var fortfarande ganska stark så vi beslöt att avvakta med att gå längre ut tills vinden avtagit. Ett par timmar räckte innan vinden i princip lagt sig helt och vi siktade in oss på området kring 55an för dagens laxtrolling. Vi hittade ingen betesfisk men en del ekon mellan 10 och 50 fot så vi höjde djupriggarna från 80 fot till 50 fot ganska snabbt. Tyvärr hände det inget så vi la om kursen och började trolla hem mot Simrishamn.

Efter ca en timme började det grunda upp från ca 190 fot upp till ca 145 fot. Mitt på grundtoppen löste översta djupriggsspöet ut och vi håvade årets första lax på 4.2 kg. Tyvärr han vi inte söka av området mer än ytterligare en halvtimme innan det var dags att ta sig i hamn.

Även om det bara var en lax och av mindre storlek var det en efterlängtad bekräftelse på att vi fiskar rätt och det endast är frågan om att ha turen på sin sida och hitta fisken.

Väder: Sol, svag vind, 6 grader i vattnet.