16 apr. 2007

PremiärtrollingDen gångna helgen hade alla förutsättningar för att bli en lysande premiär på trollingsäsongen 2007. Vädret var fantastiskt med noll vind och en strålande aprilsol som bjöd på sommartemperaturer. Första dagen var det jag och Karl-Johan som skulle försöka bemästra östersjölaxarna. Vi lämnade Lund redan vid 05.00 för att traila ner båten som sen fick stanna i hamn och ska inte upp igen förrän den 15 maj. Mycket fix och trix var det innan vi äntligen var på väg ut för att finna laxen.

Morgondimman låg dessvärre tjock vilket inte är helt ovanligt för årstiden. I väntan på att den skulle lätta startade vi vårt fiske ganska landära. Det är inte roligt att ligga långt ut i farleden när dimman ligger tjock så vi tog det säkra före det osäkra. Martin och Magnus däremot som också var ute satsade på att gå längre ut direkt.

Efter ett par timmar hade dimman lättat så pass att vi vågade oss längre ut och eftersom vi inte hittat någon lax än var det lämpligt att göra en förflyttning. Vi styrde färden mot 55an och västerkanten för att möta upp med Magnus och Martin. Fisket fortlöpte utan varken lax på krokarna eller några laxekon på lodet. Lika segt var det för dom andra så vi satsade på plan B istället som var att testa några av vraken i Bornholmsgattet. Tillsammans med Magnus och Martin drog vi direkt till det hetaste vraket i området som tyvärr inte levererade denna dag.

Efter några försök på olika vrak hittade vi till slut ett som släppte ifrån sig lite mer fisk men tyvärr ingen av större storlek. Dagen kunde summeras som allmänt seg vilket det även tycktes ha varit för de flesta laxtrollare. Vädret hade vi i all fall med oss några torskar blev det allt.

Dag två var det Hans och jag som gjorde en satsning lite mer norröver där vi först provade ett välkänt hett vrak. Oturligt nog stod där ingen fisk denna dag, så vi sadlade om till trolling rätt snart. Lika segt som dagen innan var det och vi fick tyvärr uppleva ännu ett bompass vilket inte är speciellt upplyftande :(