13 jan. 2008

Nya sträckor samma vattenI går var det dags igen för gäddmete och vi hade bestämt oss för att testa några sträckor som vi tidigare ej besökt. Efter lite morgontrubbel med att finna betesfisk lyckades vi tillslut få upp en ganska ansenlig mängd mört och småbrax.

När vi väl hade fått båten i vattnet konstaterade vi snabbt att vattenståndet fortfarande var perfekt trots torsdagens ihållande regn. Strömmen var däremot i starkaste läget pga att ån var betydligt smalare här än i det området vi brukar vara vid. Det var även svårt att finna intressanta ståndplatser så timmarna gick utan så mycket som ett känn.

När vi för första gången närmade oss en sträcka som såg betydligt hetare ut dök Anders flöte ganska omgående och dagens första fisk var krokad. En hyfsat lång men tyvärr ej så välmatad gädda på ca 6.5 kilo var landad. Efter vägning och ett par bilder simmade hon piggt iväg. Dagen löpte på utan ett enda känn till tyvärr.

Nästa helg kommer Nicke ner från Göteborg och då gör vi en tvådagarssatsning så nu håller vi tummarna för fortsatt fina förhållanden.

Väder: stilla, växlande molnighet ca 3-4 grader i luften.

Inga kommentarer: