16 feb. 2008

Trollingpremiär 2008



I tisdags var det årspremiär för trolling då DMI visade kanonprognos var det lika bra att ta semester och bege sig ut på havet. Magnus och jag dividerade in i det sista om vi skulle satsa på trolling eller vrakfiske med tanke på att båda fiskeformerna hade visat sig vara givande den senaste tiden.

Det blev tillslut beslutat att vi skulle trolla då det kändes som vi behövde komma igång med det inför säsongen som pga. den milda vintern nog kommer att börja rekordtidigt. För att vara på den säkra sidan packade jag ändå med några stormjiggar i fall vi skulle få för oss att göra några släpp på torsk.

Väl på plats nere i Simrishamn kom vi ut på ett blankt östersjön i god tid och grejerna var i vattnet runt 08.00. Väldigt lite ekon på lodet och dödstyst på VHFén var ju inge goda tecken direkt och timmarna gick utan ett pill på prylarna. Precis när hoppet var på väg att lämna oss satte en av rullarna i gång och knarra. På mitt enda ytriggade spö hade en mindre men godkänd öring gått på. En totalt odramatisk landning och grejerna åkte i igen. När klockan närmade sig 15.00 bestämde jag att det fick vara nog och snabbt fick vi upp allt och stormjiggarna knöts fast på dipsyspöna istället. Nu var ”backup” planen påbörjad och närmaste stentopp skulle jiggbombas med förhoppning om några huggvilliga torskar.

Redan i först släppet var det kontakt och på några minuter låg det ett par fina mattorskar i båten runt 5 kg styck. Utrustningen var ju i klenaste laget och mothuggen satt dåligt med de veka spöklingorna men det var allt annat än tråkigt J Många rejäla hugg och drillningar gick förlorade men när det efter ca 45 minuter var dags att bege sig in i hamn hade vi 6 stycken fina torskar mellan 5 och 9 kilo med oss.

Väder: Mulet vindstilla ca 4.5 grader i vattnet och 3 grader i luften

Inga kommentarer: