10 mars 2008

Det går bra nu!Helgen som gick var jag Anders och Fredrik uppe i Blekinge för en 3 dagars tur. Vi hade under veckan innan planerat i detalj och vi hade en utstakad strategi för hur vi skulle fiska. Vi mötes upp i Karlshamn för att först satsa på den viken som jag och Fredrik hade framgång i under vår årliga Blekingeträff. Vi var snabbt på plats och ganska snart hade vi landat 7st gäddor med en topp på ca 5 kilo till Fredrik. Vi bestämde oss för att dra vidare och trailade längre österut till de ”allt för” populära områdena kring Järnavik. Vi har varit här tillräckligt många gånger nu för att inse att fisket bara blir sämre och sämre p.g.a. att här ständigt ligger flera båtar och nöter av vikarna systematiskt. Inte många gäddor som får ro här.

Innan vi avslutade fisket för dagen var vi inne i en obetydlig vik som faktiskt gav mig en gädda runt 5 kilo och Fredrik hade ett par fina följare här också.

Dag 2 följde vi vår plan att fiska för oss mer okända områden i anslutning till där vi bodde ca 1 mil längre österut från Järnavik. Vi hade granskat sjökortet och tyckte oss se flera potentiella områden. Förutsättningarna var helt enkelt lysande men det till trots hade vi en lång dag fylld av frustration då vi inte lyckades hitta mer än två små snipor på hela dagen. Även detta område var välbesökt och redan svårt fiske blir ju inte bättre av att vikarna är fyllda av andra fiskare. Vi gav tillslut upp och konstaterade att söndagen skulle definitivt spenderas på annat håll.

Dag 3 var vi åter på plats i området som jag och Anders hade fint fiske i förra våren. Ganska snart hade vi landat våra första gäddor och det kändes att detta skulle bli en bra dag. De platserna vi landade fisk på var samma som i fjor och under några timmar hade vi drygt 30 fiskar i båten. Jag hade inte riktigt flytet med mig då både Anders och Fredrik hade landat mer än 15 gäddor var när jag var upp i ynka 5st. Ganska uppgiven p.g.a. en envis förkylning och förhållandevis klent fiske var jag ganska less på det när både Anders och Fredrik nästan var uppe i 20 gäddor var med en toppfisk på ca 5.5 kilo till Fredrik. Jag hade fortfarande bara 5 fiskar då vi bestämde oss för att lägga sista 30 minuterna på en vasskant långt ner i en djup vik där vattendjupet var under 1 meter. Det var ju bara att nöta vidare tänkte jag och hoppet steg när Anders landade resans största gädda på 6.4 kilo, en riktigt glupsk rackare som hade stjärten på en 1 kilos gädda stickandes ur käften.

Två snabba fiskar landade jag och nu kändes det genast bättre. Vi drev ner längst vassen och jag hade siktet inställt på en liten 2x1 meter stor vassficka som jag hoppades skulle kunna hålla en gädda. Ett kort kast in i fickan och nästan direkt sög en fet madam i sig betet och en riktigt tung rusning rakt under båten påbörjades. Vi så gäddan redan i hugget och gissade på en 8 kilos. När den väl gav upp och gled upp till ytan vid sidan om båten såg vi att den var större än så. Den satt ytligt krokad så det var nervöst några sekunder innan jag hade fått ett säkert gälgrepp på henne. Väl uppe i båten så vi hur underbart fet hon var om buken och att det var en 10+ fisk rådde det inget tvivel om. Vi säkrade henne i en karpsäck och tog oss snabbt till land för att kunna väga henne ordentligt. Underbart kändes det när det var ett faktum att jag återigen lyckats lura upp en 12+ gädda. 12200 gram vägde hon och mätte 112 cm. Otroligt att man kämpat då många år för att komma över 10-strecket igen och så drar man upp 2 tolvor på drygt 2 månader.

En fantastisk trevlig helg med ömsom vin på kvällarna och ömsom vatten på dagarna avslutades men en sista fisk på 12.2 kilo. Kan det bli bättre???

Väder: Växlande molninghet ca 4.5 grader i vattnet och 8 grader i luften. Syd/sydvästlig vind 5-8 sekundmeter

2 kommentarer:

F-Tok sa...

Härligt!! Grattis till dom tjusiga damerna! :-)

Anonym sa...

wow, what a pike!