1 maj 2008

Första laxen 2008Föregående helg satsade jag och Magnus på trolling från The Beauty (Mangus båt). Trots den milda vintern har laxen lyst med sin frånvaro i området utanför Simrishamn och den tycks hålla sig nere vid tyska kusten i Rugenområdet. Trolling Masters på Bornholm pågick även under helgen och trots att 260 båtar fiskade för fullt var det förhållandevis få fiskar som kom upp.

Vi satsade vår tid ganska långt österut och kända positioner så som Synnernabbe och WP10 var de vi fokuserade på. Även ett begränsat område i närheten som vi vet brukar kunna ge fisk gav vi mycket tid. Tyvärr var det väldigt lite betesfisk i vattnet och då vandrarna inte dykt upp ännu var det ju bara uppväxare som vi hade chans att fånga. Redan efter några timmar första dagen fick vi påslag på nedersta djupriggsspöet (på min sida). Jag var snabbt framme och började drilla fisken som kom förvånansvärt lätt in, ett tag trodde jag att den var förlorad men närmare båten satte den igång med att ruska på sig och visst var den fortfarande på.

En odramatisk håvning och vi hade ”silver” i båten. En lax i bra kondition som tyngde vågen till drygt 6.5 kg kändes som en bra start. Tyvärr fortskred dagen utan ett hugg till men som vanligt konstaterade vi att 1 fisk är grymt mycket mer än ingen fisk. Väl i hamn visade sig att merparten av dem som varit ute hade fått vända hem helt tomhänta. Påföljande dag bjöd även den på ett fantastsikt fint väder men lika klent med betesfisk och kontakter. Magnus hade ett påslag på en apex fiskad bakom en dipsy men den gick av direkt. Mer än så blev det inte den dagen och vi bröt redan vid 3-tiden.

Det är bara att konstatera att det fortfarande är väldigt klent med fisk i området och vandrarna har inte börjat komma än men nu MÅSTE det vända vilken dag som helst. Bara att samla krafter och ta nya tag till helgen som kommer.

Väder: Sol, svag vind. 16 grader i luften och ca 7 grader i vattnet

Inga kommentarer: