30 mars 2009

ÅlkräkareI helgen var Robert från Team Ulken nere i Skåne för att hälsa på sina svärföräldrar. Då vi inte hörts annat än via mail sedan vi träffades på Söröya 2006 var det banne mig på tiden att vi körde ett fiskepass tillsammans. Gäddfiske stod på schemat för dagen och vi sökte dem grunt för att förhoppningsvis plocka någon fet madame som ej hunnit med att leka. Efter flera timmars resultatlöst harvande la vi ner spöna och klämde i oss en eminent matsäck som Robert svängt ihop.

Vi smidde nya planer och bestämde oss för att söka av kanterna mellan supergrunt och mellangrunt istället. Redan vid fösta ankringen började det hända saker och på 4 kast lyckades jag kroka 3 gäddor. Nu var de i stöten och vi tycktes ha hittat deras ”hållplats”. Den största gäddan jag krokade vägde in på 5.66 kilo efter att hon spytt ut en rejält stor ål som minst måste ha vägt 1 kilo. Robert började också få in flytet och på drygt 1 h hade vi krokat 5 gäddor var.

Det visade sig att alla gäddor var utlekta men höll ändå en ganska fin snittvikt om drygt 3 kilo. Ingen supersnipa krokade vi i alla fall.

Väder: tilltagande vind upp mot 7 sek, växlande molnighet, 8 grader i luften och ca 5.5 i vattnet

Inga kommentarer: