5 maj 2009

Lax i båten!

Så då var i alla fall årets första lax landad i The Beast och det tog 2 bomturer innan det lossnade för oss.

Sedan påskveckan har det mest handlat om förberedelser inför en kort men intensiv trollingperiod efter vandringslaxen med utgångspunkt från Simrishamn. Ett par resultatlösa försök på fiske efter hungriga efterleksgäddor har bedrivits men endast med mediokert resultat i form av några snipor.

Vi avslutade påskveckan med en 2-dagars resa med övernattning på Bornholm, detta fiske bedrevs från Magnus båt (The Beauty) och var mer ett trevligt äventyr än ett lyckat fiske. Jag testade då att blogga direkt från båten vilket ska testas igen nu till helgen då vi ska tävla i trolling, förutsatt att vindarna håller sig svaga till måttliga.

Den gångna helgen gastade KJ på lördagen och Pär på söndagen. Lördagen var helt klart behagligast vädermässigt men vad spelar de för roll när man går bom. Söndagen var förhoppningarna större på fångst då rapporterna nere från Bornholm dagen innan talade för att laxen var på ingång. Redan ganska tidigt på dagen hade vi påslag på ytspöna och Pär drillade med van hand in en fin fjällsprutare på dryga 6 kg och jag fick nöja mig med en babylax. Vi var hel nöjda men satsade självklart på att landa fler men vi fick nöja oss med dessa. De båtar vi hade kontakt med under dagen lyckades ungefär som vi med undantag från Felix i Team Blänkaren som krokade ett monster på 16 kg, stort grattis till dig Felix. Till helgen tar vi nya tag, jag och Anders.

Väder: svag till måttlig vind, sol och växlande molnighet, ca 7,5 grader i vattnet

1 kommentar:

Anonym sa...

Båda med ögoninflammation kan poängteras!!! /MT