18 okt. 2009

Åter på sjönMed föregående helg färskt i minnet planerades helgens tur mer eller mindre direkt efter hemkomst förra lördagen. Idag var det jag och Anders som skulle fresta gäddorna och vi kom igång med betena i vattnet redan innan nio på morgonen Efter ca 10 minuters trollande rodde vi över ett mindre parti undervegetation och jag sa till Anders att nu är det stor risk att vi kör fast med grejorna.

Mycket riktigt började båda våra rullar att knarra i princip samtidigt och fast satt vi. När vi lyfte spöna för att ta hem betena blev vi båda överraskade över att det var betydligt livligare i andra ändan än vad man kan förvänta sig av undervattensväxter. Uppenbarligen hade vi båda gått på fisk i princip samtidigt och dagens första 2 var redan landade.


Huggen kom sen i ganska jämn takt med några toppar under dagen. Tyvärr fick vi inte kontakt med någon större fisk förutom 1 som Anders tyvärr tappade inne vid båten då den satt väldigt ytligt krokad, den såg ut att väga minst 8 kg. Även om vi inte lyckades få upp någon större så höll i all fall de andra god snittvikt och några låg runt 5 kg.


Väder:
växlande molnighet med inslag av sol, måttlig vind och ca 7 grader i luften och 4 i vattnet

Inga kommentarer: