19 apr. 2010

Blänkaren hittade laxen, ÄNTLIGEN!!!



Idag hade jag äran att få vara gäst på Blänkaren och tillsammans med Felix drog jag ner till Simrishamn för att se om vårlaxarna hade kommit till våra hemmavatten. Vi hade inte ens hunnit få i alla spöna innan Felix fick ett bestämt påslag på översta djupriggspöet och kort därefter var en trind 3-kilos lax bordad.

Vi var bra nöjda med att så snabbt hunnit hitta lax då våren hitintills har varit grymt tuff och väldigt få laxar har fångats i området. Någon timme senare var det min tur och en mindre fisk högg på ett av ytspöna, den följde med snällt halvvägs in till båten innan den bestämde sig för att gå loss. I med prylarna igen och vi fortsatte på vår kurs.

Det gick några sega timmar innan det återigen var Felix som stod med spöböj efter ett hårt påslag, denna gång på nedersta djupriggspöet. Jag rensade undan på Felix sida och en stund efter var det dags att håva en fin blank lax på 5 kilo. Nöjt konstaterade vi att detta blev inte bara en solig och vindstilla dag på havet utan en riktigt lyckad dag även fångstmässigt.

Tack för en trevlig dag och gott sällskap i en riktigt fin fiskemaskin

Inga kommentarer: