3 aug. 2010

SemesterfiskeEn sista gösfisketur hanns med innan sommaren etablerade sig på allvar med tropisk värme och algblomning som tragisk följd. Den turen gick återigen till samma sjö och som sällskap för första gången hade jag med mig farsan som inte fisket sen Sovjets upplösning tror jag.

Vi fick en mycket behaglig kväll med flera huggvilliga gösar på trolling då all fisk vi lodade rörde sig i mellanvattnet och vertikal var fel metod. Inga större fiskar som brukligt i denna sjö men väl många som höll måttet och bjöd på hyggliga fighter på vår lätta utrustning. Bomber dominerade som vanligt och några blyade i storlek 14 fungerade hur fint som helst.

Under semesterveckorna blev det i vanlig ordning ett par makrillturer i Skälderviken och även de var med på hugget. Trevligt att även se flera tumlare som lugnt kryssade runt i makrillstimmen utanför Kullaberg. Hans och jag steg upp med tuppen en morgon och bjöds på storslagna naturupplevelser med alla marina ingredienser man kan önska sig. Spegelblankt hav och strålande som som sig bör var det även denna dag. Nu är man åter i tjänst och redan i morgon planeras det en tur med KJ för lite abborrspinn.

Inga kommentarer: