27 mars 2012

Premiären avklaradDen gångna helgen var det dags att återuppliva ”Beasten” från dess vinterdvala och bekänna färg i havet utanför Simrishamn. Fiske fre-lör var planerat med förhoppning om att gå mot Bornholm med övernattning på supertrevliga pensionat Verona. Tyvärr kom dimman med stort D och la sig över området i samma sekund som vi var på väg ut ur hamninloppet på fredag morgon. Inte mycket att be för så vi fick vända tillbaka och vänta ut eländet.

Ungefär 4 timmar senare sprack det upp och tillsammans med Team Blänkaren styrde vi mot mer Simrishamnsnära platser. Ca 10 distans rakt ut satte vi i våra spö och fiskade oss längst en kant. Vi lodade ingen betesfisk alls men vi visste att det kommit upp minst en 10+ lax under morgonen i området då vi var i kontakt med Team Joj som lyckades landa just den. Efter några timmar kom hugget (på ca 50 fot på en ismo mag, frogg med enkelkrok) från ingenstans på Pärs sida och det bar av i ett vansinnestempo först några sekunder efter påslaget. Solen gassade och vattnet låg platt samtidigt som ”stor” lax rusar bakom båten, kan det bli bättre!?

Först efter att alla övriga spö var rensade och vi kunde lägga i friläge gick det att ta hem en del lina och laxen kom succesivt närmare båten. Till slut såg vi fisken som såg ganska kort ut men riktigt kraftig över ryggen. Vi var ganska övertygade om att den skulle passera 10 kilo med god marginal. Trots att den var bångstyrig och inte gärna vill komma upp till ytan gick det galant att slutligen håva den. Glädjen visade inga gränser när vi med perfekt team work konstaterade att vi hade en högblank dunderlax i båten. Vågen visade på 13.3 kg och längden var ringa 106 cm.

Det blev inget mer denna halvdag men efter en god natts sömn på hotell Svea var det återigen dags. Historien upprepade sig och dimman låg tätt i många timmar innan vi vågade oss ut tillsammans med Team Beauty. Även denna dag sprack det upp till slut och vi lyckades återigen med ett enkelhugg, åter igen på en ismo mag (sportfiskegiganten koppar/gulgrön) blyad med 20 gram. Denna laxen bjöd även på en fin fight men då den endast vägde drygt 5 kilo gick fajten något fortare. Team Beauty lyckades även fint med sin premiär då de körde på ett dubbelhugg med en toppfisk strax under 10 kilo.

Nu blir det en sista helg gäddfiske sen kommer påsken och då ska laxen åter igen jagas..

Väder: dimma och sen solsken, svag vind, ca 3-4 grader i vattnet

1 kommentar:

Team Poseidon sa...

Ja jäklar Staffan! får ju erkänna att man blir grymt sugen, hojta gärna till om du har plats över hade varit väldigt kul.