29 apr. 2012

Laxarally!!

Blivit en del fiske utan att jag hunnit blogga om det så här kommer en resumé av fisket i april. Efter laxpremiären som minst sagt var lyckad med nytt båtrekord var det dags för den traditionella Blekingehelgen med gäddfiske på agendan. Vi var 6 man som körde 3 dagar i snö och stark nordanvind. Inte direkt önskeväder men trots det så lyckades vi landa hyfsade mängder med fisk men storleksmässigt var det katastrof. Av minst 60 fångade gäddor i vår båt var endast 1 över 5 kg. Vi hade som sagt usla förhållanden i kombination med att många gäddor som antingen hade lekt eller var mitt upp i akten. Alltid svårt att planera en helg långt i förväg när det gäller fiske. Detta fick vi befara även denna vecka, då det var tänkt att vi skulle tävla i Trolling Masters Bornholm.....

Som sagt jag och Magnus (Team Beauty) hade anmält oss till TMB men då vindarna var allt för tuffa valde vi att avvakta med att ansluta vilket innebar att vi till slut hade missat 2 av 4 tävlingsdagar. Med tanke på att det bra fisket skedde på svenska sidan av gattet bestämde vi till slut att inte delta i tävlingen för att istället lägga alla timmar på att fiska på rätt ställe med så lite transportsträcka som möjligt.


Vi började riktigt tidigt i fredags och var ur hamn redan innan 06:00. Efter en timmes båtåkande hade vi alla skedar i vattnet och fisket var igång. Redan tidigt hade vi några mindre laxar men allt efter vad tiden gick ökade storleken för varje lax. Vi hann med både 7 kilos och 8 kilos innan dagens första 10­ plus lax var krokad. Magnus drillade fisken som högg kort bakom båten på en Toby 30 gram i koppar. Väl i båten var en lax på 11 kilo ett faktum. Nästa fisk var min att drilla och trenden med större lax höll i sig. Denna gång högg det åter igen i ytan längst ut bakom en paravan. En brutalt stark lax som bjöd på många hopp och rusningar ner på djupet. Det tog ett bra tag innan den var redo för håvning men det var värt att vänta på då det var en tungviktare på över 13 kilo.
Vi summerade dagen med 5 fiskar i båten och några tappade samt ett par i retur.

Andra dagen var i stort sett likadan men tyvärr tappade vi de 2 största fiskarna varav den ena var nått i hästväg. Den vägrade att komma en meter mot båten, efter ett brutalt hugg och en kort men supersnabb rusning höll den emot stenhårt och trots att vi la motorn i friläge gav den endast ett par meter.... Tråkigt nog släppte den helt plötsligt efter 10 minuter
L Med i hamn hade vi 3 fiskar varav den största vägde drygt 9 kilo. Nu blir det några dagars vila sen bär det iväg mot Blekinge för 3 dagars vandringsjakt..

Väder: sol och moln, ca 4.5-6 grader i vattnet

Inga kommentarer: