15 maj 2012

Smålaxarnas tidI söndags bjöds vi på en hyfsat vindfri dag och vi var inte sena med att återigen ge oss ut på böljorna. Anders hakade på även denna tur som återigen utgick från Simrishamn. Det var kanonväder första timmarna sen kom vinden från väst och dyningarna växte sig allt större. Vi hann landa en liten lax ca 8 distans ut innan vi kände att en flytt närmare land för ett bekvämare fiske var på sin plats.

Vi hade kontakt med Team Beauty som lyckats lura upp några laxar med en topp på 12 kg längre in så det kändes som rätt beslut att flytta. Efter en kortare resa i 20 knop som gick fint längs med vågorna hade vi åter skedarna i sjön igen. Kort efter kom andra hugget för dagen, en något större lax men så beskedlig att vi först trodde att det åter igen var en av de många horngäddorna som ”bråkade” med oss under dagen.

Anders fick drilla in denna 5 kilos lax som även blev den sista för dagen. Det var inte många större fiskar som kom upp denna dag och de kraftiga vindarna dagarna innan hade nog en negativ inverkan på det tidigare så bra fisket i området. Nya tag till helgen om vädergudarna vill oss väl.

Väder: sol, ökande vins från väst, ca 7 grader i vattnet

Inga kommentarer: