29 apr. 2013

Båtrekord och 6-hugg, vilken helg!!
Efter några mindre framgångsrika trollingpass var revanschlusten på topp inför helgens satsning med fiske både lördag och söndag. Nya teorier och skrockfulla trix skulle testas i kombination med ett får oss nytt område jag spanat på under veckan. Efter noga analys av strömmar, djupkanter mm bestämde jag för att nöta hårt på ett ganska litet område framförallt i hopp om att krok stor lax men även chans på lite mängdfiske..... 

Lördagen gastade Daniel som endast varit med en gång tidigare och inte fått känna på kraften av större lax än. Min teori om att det utvalda området skulle bjuda på högre vattentemp och förhoppningsvis aktivitet på lodet bekräftades tidigt. Känslan ombord på att vi var på rätt plats infann sig och när systerteamet Team Beauty rapporterade om lax på 9+ i båten var det ett faktum. Vi nötte på och krokade några mindre fiskar som snabbt fick gå tillbaka. Efter några händelsefattiga timmar då modet sakta sjönk small det äntligen på ordentligt på ett högt fiskat djupriggsspö överst på min sida. Jag greppade spöet och lämnade över det till en taggad Daniel. 

Med bra tyngd men utan megarusningar av laxen tog Daniel in lina meter efter meter. Jag fick rensat undan de som behövdes och gjorde mig redo för håvning. En bred rygg syntes men som sig bör med storlax gick den djupt rakt under båten och var inte intresserad av att pressas upp i första taget. Vid första anblick såg den lite för kort ut för att vara mycket mer än 10 kilo men när den väl låg i håven insåg vi hur fet och hög den var så att vågen visade över 14 kilo var inte förvånande. 

Sjukt nöjda konstaterade vi att Team Beast hade nytt båtrekord och Daniel hade drillat sin första storlax från en trollingskuta. Efter avblodning och exakt vägning i hamn tyngde den vågen till exakt 14 kg. Det blev inga mer laxar under lördagen men vi var av förklarliga själ grymt nöjda. 

Under söndagen var det Christians tur att gasta vilket var första gången för honom. Givetvis drog vi direkt ner till det heta området och väl där rapporterade återigen Magnus om att de hade fin lax landad redan, denna gång 11+. Varmvattnet var där igen och även en hel del bågar och betesstim framträdde på lodet. Vi började precis som på lördagen med att få några smålaxar som fick gå tillbaka. Efter några timmar får vi ett klockrent påslag på ett djupriggsspö och sekunden efter ytterligare ett till, och ett till, och ett till.........!!!!!!!! 

Vi står bara och gapar samtidigt som samtliga sex djupriggsspö har löst ut med andra ord har vi just precis nu 6 laxar att hantera på en och samma gång. Otroligt nog klarar vi oss utan trassel och ”lugnt och metodiskt” drillar vi in dem och löser håvningen på löpande band. Under tumultet lossnar två men vi landar totalt fyra silverblanka laxar som alla ser ut att vara stöpta i samma form, 5-6 kilo. GALET är nog det vettigaste ordet att beskriva händelsen med men när vi väl hade hunnit komma till sans var vi ganska tagna av stunden. Sjukt nöjda och då vinden friskade på precis när vi hade fått i alla spö igen valde vi att trolla oss med sjön i riktning mot Simrishamn för att efter ett par timmar plocka upp och sätta punkt för denna underbara helg. 

Väder: sol, svag till måttlig vind, ca 4-4.8 grader i vattnet

Inga kommentarer: