5 maj 2013

Jackpott på ”Lotto”

Då var åter en fin trollinghelg till ända även denna gång med landad storlax. Börjar med att skriva några ord om vännerna i Team Salmonator som var ute i fredags och jagade storlax. Roger rattade skutan som vanligt och för dagen gastade turbyxan Martin Magnusson. Martin har förmågan att nästan alltid landa stora fiskar ovaset var, vad och med vem han fiskar. Detta bevisade han redan i förra veckan då Roger landade nytt PB på lax när Martin var ombord.

Redan på morgonen när de startade fisket för dagen landade de ett par fina laxar men det var efter många resultatlösa timmar mot slutet av dagen som DET hände.......... Martins tur att greppa spöet när en riktigt tung lax krokades. En lång batalj och ca 40 minuter senare ligger det en lax i håven, just den som vi alla jagar, oftast livet ut utan att finna den.....
Jag satt själv i möte på jobbet när ett MMS trillar in och jag tror inte mina ögon när jag beskådar en enormt lax i knät på Martin (njut av bilderna ovan).

För att på något sätt ställa detta i jämförelse för att förstå hur små chanserna är att någonsin landa en lax över 20 kg kan man titta på resultatet från veckans tävling utanför Bornholm (trolling masters). Tävlingen pågår i 4 dagar och ca 248 båtar fiskar. Det var nytt rekord i antal invägda fiskar i år hela 1412 st och ingen av dessa vägde över 20 kg. Alltså handlar det om nästan 1000 fiskedagar totalt. Själv kommer man nog inte ens att hinna komma upp i mycket mer än 500 laxtrollingdagar under sin livstid om man ligger i. Kan bara lyfta på hatten återigen för att gratulera Martin och Roger som drog Jackpott i Östersjön med en lax på 20.5 kg!!!!

Mitt eget fiske då, hur gick det? Jo då jag och KJ satsade igår på att fiska i samma område som gav framgång förra helgen. Vi drog iväg riktigt tidigt och var igång med att lägga ut spöna redan 06:15. När de 6 ytskedarna var på plats under den totalt blanka havsytan brakade det loss och jag drillade dagens första lax. Allt gick fint trots att den vägrade ge med sig de sista metrarna bakom båten i första taget. Väl i håven låg en högblank vandrare strax under 12 kg.

Vi hann inte mycket mer än att få i resterade spö innan en liten lax krokades och kort efter ytterligare en av vettigare storlek som tyvärr gick loss när de härjade i ytan. Allt detta hände under en timme och vi såg fram emot en dag full av action. 10 timmar senare hade vi fortfarande inte haft fler kontakter sedan morgonens frekventa hugg L

Vi hade sällskap i området av denna veckas badpojkar i Team Blänkaren som nästan matchade vårt 6-hugg från förra veckan med ett fint 5-hugg med 10+ lax på toppen.

Snart dags att komma ut på nya äventyr, vädret ser kanon ut i början av nästa vecka.

Väder: strålande sol, svag vind och 5-6.2 grader i vattnet

Inga kommentarer: