9 apr. 2013

Sista dagen på Söröya


Då var det dags att tacka för sig efter en fantastisk vecka här på Söröya. Idag körde jag och KJ själva på torsken då Hans och Fredrik (”stockholmare” som de är) var slitna och hellre låg landnära och försöka at få ytterligare någon hälleflundra.

Vi gjorde vad vi kunde för att spräcka 25-vallen och idag lyckades KJ genom att borda en torsk på ganska exakt 25 kg. Själv nådde jag ”endast” till 22 kg vilket också blev resans tyngsta för min del trots att man haft ett gäng över 20 kg. Som vanligt dessa dagar fick vi massor av torskar över 15 kg också.

Vi har delat kök här på campen med ett gäng helt underbara finnar som pratar som i Mumindalen och bjuder på fantastiska historier från diverse upptåg de varit med om på fiskeresor mm runt o mi världen..... Idag satsade även de på hälleflundra precis utanför hamnen. De lyckades inte lura upp någon flundra men de fick uppleva nått annat fantastiskt. I över 1 h hade de sällskap av två knölvalar som cirkulerade runt och under båten. Filmerna de visade fick en att tappa hakan över hur häftigt det måste ha varit att få vara med om detta, se bara på bilden här under.

Dags att duscha, packa och avsluta detta äventyr med middag i på puben.

Inga kommentarer: