10 jan. 2014

Årets sista och årets första pass
Det blev som man hoppats en mild december och tillfälle för några fisketurer i samband med ledigheten över jul och nyår nyttjades. Må vara ett ålderstecken men det har blivit allt fler kortare fisketurer då man är ganska nöjd efter några timmar, kan ju iofs bero på att man tröttnar rätt fort på att vada i synnerhet om fisket är trögt. Som sagt har det vadats en hel del, närmare bestämt två turer efter gädda och sedvanligt havsöringsfiske 1/1. En torsktur på sundet med min gudson samt en avslutande mete- och jerktur efter gädda. Ett ganska bra facit på antal turer senaste veckorna med tanke på höstens väldigt få fisketurer.
Resultatet så!? Ja de tre vadarturerna kunde man lägga bakom sig ganska fort då det var mest tång och ålagräs som nappade samt klubbande av en skadeskjuten gås.

Torskturen gick något bättre, framförallt om man gillar sill…… Bäst av allt blev dock ledighetens sista tur på ledighetens sista dag då förutsättningarna var riktigt fina och gäddorna till slut ville vara med i leken. Det började med hugg direkt för min vapenbroder KJ som snabbt hade krokat och landat tre gäddor på flötesmetad mört. Själv hade jag en riktigt fet mört på kroken men de större gäddorna som den var avsedd för lös med sin frånvaro. Efter några sega timmar bestämde vi oss för att byta taktik och dänga lite jerks istället. På utvald fläck drog vi i väg våra kast och inom loppet av några minuter hade vi båda drillat fisk och fler huggvilliga gäddor hakade på. Flest till KJ´s favör och jag fick nöja mig med störst på ca 6 kg blev resultatet när vi bestämde oss för att bryta för dagen. 
Nu nalkas det skidsemester sen lär det dröja ett tag till nästa fiske då vintern verkar vara i antågande till slut.

Inga kommentarer: