12 juni 2007

Högsommarvärme

Den gångna helgens fiske i Stockholms skärgård var under omständigheterna helt fantastiskt. Vädret var enligt skolboken helt fel för gäddfiske med strålande sol 28 grader varmt, 22 grader i vattnet och noll vind. Trots detta så var gäddorna sjukt på hugget i anslutning till de ställena där braxen lekte. Eftersom Fredrik har otroligt bra koll så hittade vi snabbt dessa platser och gäddorna simmade runt och jagadebrax i några få vikar.

Vi landade tillsammans hela 82 gäddor på 1,5 dagar. Fredrik var överjävlig och drog över 20 båda dagarna medan jag och Hans fiskade relativt jämt. Bäst gick det för mig dag 1 då jag landade 12 st med en på drygt 7 kilo i topp.

Vi hade en grym snittvikt på fiskarna då merparten vägde över 5 kilo och de två största låg runt 8 kilo. Tyvärr kom det inte upp någon över tio men jag är övertygad att det var mer en tillfällighet än att de inte fanns där.

Summa summarum var det en fantastiskt trevlig helg med superfiske och superväder vilket vanligtvis inte sammanfaller vid gäddfiske.