28 dec. 2007

Mellandags meteJag hade fint främmande i båten igår då Callex hängde med på ett metepass. Förutsättningarna var perfekta och betesfisk var ordnad. Vi drog igång en timme efter soluppgången och redan i första driften hade vi kontakt med fisk. Ganska omgående hade två gäddor varit uppe och vänt och det kändes som att vi definitivt hade prickat rätt dag. Några drifter senare höll Callex en stadig ledning med 4-2 precis som sig bör för en gäddjagare av rang.

Efter ett par timmars fiske hade vi precis ankrat upp strategiskt för en lång drift. Jag han inte mer än precis skicka i tacklet förrän en lite större gädda gjorde ett utfall mot min mört och missade, tydligen var han inte nöjd för han vände tvärt och sög i sig betet bestämt. Vi skrattade högt åt det läckra hugget samtidigt som Callex la sitt spö åt sidan för att assistera vid landningen. Sekunden efter brakar det till ordentligt vid sidan om båten och en minst lika glupsk gädda hade fattat tycke för Callex mört som låg och kippade i ytan. Nu fullkomligt asgarvade vi åt det inträffade. Några snabba bilder togs för att föreviga dubbeldrillningen som vi sen konstaterade var nått av det häftigaste vi upplevt i gäddsammanhang.

När vi började närma oss dagens sista timme krokade jag en liten snipusling på ca 500 gram, perfekt som betesfisk tänkte vi eftersom mörtarna vi hade var i minsta laget för att locka de riktigt stora gäddorna. Tyvärr var den för tung för mitt lilla flöte så ganska snart satt den på Callex tackel då han hade ett rejälare flöte. Sista driften för dagen placerade Callex den tacklade snipan perfekt i en drift mot en liten ficka i åkanten. Precis när den sakta drev förbi fickan dök flötet bestämt. Nu anade vi att det var en gädda av bastantare storlek som slukat betet och efter lite längre avvaktande spände Callex upp spöet och tjong så var dagens i särklass största fisk krokad. Vi han se både stjärtfenan och längden på gäddan för att hinna konstatera att det handlade om en i tiokilos klass. Tyvärr satt nog krokningen för ytligt och den stora damen gick vinnande ur striden. Nu var teorin bekräftad att större beten ger definitivt större gäddor. Tyvärr han vi inte mer p.g.a. mörkret. Dagen slutade 6-4 till gästen och imorgon är det dags igen :)

Väder: Mulet, Vind 8 sek/m, Temp i luften ca 4 grader

1 kommentar:

Magnus sa...

Sjyssta inlägg och bra text! Spännande blogg! Den blir spännande att följa mer i framtiden. Alltid kul med omväxlingen av att läsa om fiske i andra delar av landet, även om en viss Kalmarbo uppdaterar mig då och då... Keep it up!