31 mars 2014

Många små och en stor!!Då var det dags att "jaga" Östersjösilver igen och KJ fick en ny chans att visa att han ”aldrig” blir sjösjuk. Vädret var kanon och fisket likaså enligt de senaste rapporterna. Vi valde Ystad som utgångshamn och hade Beasten i vattnet någon timme efter Roggan, Magnus och Oskar som också skulle prova lyckan denna dag.

När vi kört ungefär halvvägs i lite småguppig gammal sjö så blev det tyvärr för mycket för mitt relingfäste som lagats igen för femtioelfte gången. Nu släppte det helt på en av tre fästpunkter och med hjälp av lite tamp fick vi det provisoriskt på plats igen….

Nu blir det nog tyvärr att ta fram rundsågen och skära hål i skrovet för att en gång för alla komma åt och bulta fast skiten. Får väl leva med en inspektionslucka bara för att få ordning på skiten. Hur man valde från fabrik att inte bulta genomgående från början är för mig en gåta…..
 
Hur var fisket då? Jo vi valde att gå ett par distans längre ut än Roggan och co då de inte haft någon kontakt i området på ett par timmar. När vi väl hade fullt ställ och var igång rapporterade de givetvis om hugg längre in så vi trollade oss tillbaka men lite mer väster ut. Vi hittade efter ett tag ett mindre område som bjöd på gått om hugg både, singel, dubbel och till slut trippelhugg men precis alla laxar var småskitar. Mitt mellan smålaxarna behagade en bättre fisk ge sig in i leken på ett av ytspöna på KJs sida och äntligen fick vi lite motstånd i drillningen. Laxen var snäll och beskedlig men gick djupt och tungt. När den väl visade sig i ytan såg vi en gigantisk fettfena och en rejäl stjärtfena. Garanterat en lax över 10kg, kort men väldigt hög. Jag gjorde mig redo för att om möjligt kroka av den i ytan eller handlanda den för en snabb bild innan release. Utan något nämnvärt stök lossnade kroken helt plötsligt och den vände ner i djupet precis bakom båten. Snopet men kul att även vettig storlek fanns i området.
 
Vi körde på och njöt av solsken och noll vind på eftermiddagen. Vi körde över ett gäng laxar som visade sig klart och tydligt på ekolodet på ca 30 fot och precis efter vi passerat högg det på tre djupriggsspö med några sekunders mellanrum. Inga stora nu heller men alltid spännande när man lodar lax som sen hugger.
 
Vi bröt kalaset vid 18.tiden och konstaterade att idag var det mycket av litet som gällde….
 
Väder: solsken, svag vind. Ca 4.5 grader i vattnet

Inga kommentarer: