24 mars 2015

Trollingpremiär 2015Då var premiären avklarad och även detta året landade vi 10+ lax på första turen. Efter ett efterlängtat samtal på fredag kväll om fin fångster på sydkusten tog det inte många minuter innan jag och grannen hade bokat in söndagen för fiske efter Östersjöns silver.

Väl på plats körde vi ca 30 min innan vi började sätta spöna. Efter att två ytspö var på plats brakade det loss och en mindre lax var uppe och hoppade med en ismo mag i käften. Dennis drillade och jag försökte få ordning på kaoset. Man är inte mentalt förberedd för att drilla lax innan alla tio spö är på plats så det blev något stökigt. Vi han inte mycket mer än att håva laxen innan ytterligare en högg på det enda spö vi hade i just då. Detta var klart några storlekar större fisk och en bra fight påbörjades. Väl i håven konstaterade vi att nya Ismo Giant hade skördat sitt första offer i min båt redan vid första chansen. Laxen var fet och fin och uppskattades till ca 8 kilo innan den snabbt fick friheten åter.

Till slut fick vi alla spö och efter en stund hade vi ytterligare en mindre lax på linan. Något senare krokade vi stort igen men tyvärr klev den av efter ca 5 minuter. Nu inleddes en längre period då inget hände men vi lodade mycket bågar och insåg att förr eller senare smäller det på igen. Vi fick vänta länge men endast några minuter innan vi hade bestämt att det var dags att runda av dagen var det dags igen. Nu hade vi att göra med en riktigt stark och stor fisk som snabbt drog ut runt 200 fot lina. Dennis drillade stabilt och drygt 45 minuter senare håvade jag till slut en praktlax på 11.5 kg. En fantastisk avslutning på dagen och två nöjda trollare styrde mot hamn igen.

Väder: kallt i luften men svag vind och ca 4.5 grader i vattnet

Inga kommentarer: