20 apr. 2015

Andra turen 2015 på jakt efter ”silver”

 
I lördags kom då äntligen en dag som såg fiskbar ut då det annars har blåst konstant. Jag har under se senaste 10 åren sällan upplevt så mycket blåst som det varit denna vår. Att komma ut för andra gången bara när vi redan passerat mitten på april måste var unikt….
Vapendragare för dagen blev min f.d. kollega Magnus som alltid är lika glad för lite fiske. Vi hade inte superbrått då det skulle ligga en del gammal sjö på morgonen men väl 08:00 var i hamn och efter ca 30 min båtresa nådde vi det för dagen tilltänkta fiskeområdet.
 
Vi valde att fiska några distans närmare hamn en de 5-10 båtar som också var ute eftersom vi visste att det skulle blåsa upp på eftermiddagen och en tuff men inte allt för lång hemresa var vi beredda på. Team Salmonator med Kapten Roger och turbyxan Martin var också på g denna dag och vi siktade på ungefär samma område. Vi hade väl fiskat ett par timmar när Roger och Martin anropar på VHF:en att de har bordat en storlax, det gick inte att ta miste på detta då de lätt minst sagt uppspelta. Roggan hade vägt fisken i en våg som gick i botten på 15 kg så laxen kan säkert ha varit både på 16 och t.o.m 17 kg men oavsett ett nytt PB och en lovande start med nya båten.  Nu kommer väl Martin gasta förjämnan för vad sägs om den topp tre svit de landat tillsammans på 17+, 20+ och nu detta monster!!!!!!
 
Vi hann inte mycket mer än gratulera gossarna innan det var vår tur och ”pang” som från ingenstans löste mitt ena riggspö ut. En Savagegear Herring spoon på 45 fots djup behagade denna lax klippa och en ganska odramatisk fight inleddes och avslutades med 9+  vilt silver i håven. Vi fick till vägning i IKEA-kasse och ett par bilder innan den åkte tillbaka i havet. Vi körde vidare och hann med att få en liten rackare på Magnus sida innan vinden tilltog och vi tvingades att hålla oss till medsjötrolling. Vi brottades med höga vågor ca en timme till innan vi bestämde att det fick va nog då det kändes riktigt ohett och vi var inne på för grund vatten. Återresan gick ok men det var stökigt hela vägen in…
 
Väder: sol, ökande vind, 5.2-6 grader i vattnet

Inga kommentarer: