16 dec. 2015

Sportfish masters final 201524 Oktober var senaste gången det fiskades och då var det SM-finalen i gädda dvs Sportfishmaster som vi kvalade till i våras. Jag och Anders tog med oss fruarna till Karlskrona och inkvarterade oss på stadshotellet redan dagen innan finalen. En underbar middag som uppladdning med damerna på fredagkväll sen en god natts sömn för att vara tipp topp på tävlingsdagen. Starten avgick utanför Scandic hotell mitt i borgmästarviken 08:00. Mäktigt när drygt 300 man sjöng nationalsången innan det bar iväg för att invänta startskottet.

Våra egna cheerleaders d.v.s. fruarna stod vid kajkanten och peppade oss när tävlingsledningen brände av fyrverkerier som signalerade start på kommande 8h tävlingsfiske.


Vi styrde direkt österut med sikte på ett känt område för oss. Havet låg spegelblankt så vi anade att det skulle bli trögt fiske så länge inte vinden visade sig. Väl på plats var det superklart vatten och som väntat noll vind. Ganska omgående bara genom att spana i vikarna insåg vi att gäddorna var någon helt annan stans. Vi gjorde en längre förflyttning men var vi än testade var det stendött.  
 
Tävlingsmomentet är superproffsigt och precis som i kvalet handlar det om att fånga minst fem gäddor över 50 cm som man fotar och rapporterar in live via sms. Hela tiden fram till 14:00 kan man följa rapporteringen. När vi närmade oss lunchtid hade vi fortfarande inte en enda kontakt men det började strömma in rapporter till resultatlistan. Först när vinden kom så blev det fart på gäddorna och ganska omgående hittade vi en vik som höll huggvillig fisk. Dessvärre var det i princip omöjligt att kroka dem. Först efter den åttonde kontakten kom första krokade fisk. Därefter landade vi fullpott hyfsat snabbt och lyckligtvis var alla 50+ fiskar.

Lagom till rapporteringen stängde för att se resultat klingade fisket av för oss och vi valde att leta efter någon annan plats som förhoppningsvis skulle hålla större gäddor. Vi låg på en trettionde plats av 130 lag och det krävdes ett betydligt bättre flyt för att komma upp i topp tio. Vi lyckades tyvärr inte hitta mer huggvilliga gäddor de sista två timmarna så vi tappade mot många andra och hamnade till slut på plats 62.

Afterfish ölen och finalbanketten på kvällen var supertrevliga och hela arrangemanget var 100%. Vi kommer garanterat göra en satsning även 2016 för att nå finalen.

Till helgen blir det höstens andra och sista gäddpass i Blekinge och vi är riktigt revanschsugna. Denna tur blir med KJ i den eminenta Velaren….

 

 

 

 

 

Inga kommentarer: